ROAR

Salon Design Of The Year

The concept behind ‘The Wonderlab’, named by ROAR, was a return to the wonderment of the ‘mad inventors’ of the Victorian era. This was a time where creativity and science, with no modern boundaries, created the weird and wonderful. To communicate the concept throughout, the salon design was based on the interiors seen in Victorian hospitals, science laboratories, doctors surgeries and apothecary stores, as well as incorporating design features that were typical of this era.┬áTo transform the small space, a large mirror, surrounded by an arch of white tiles was fitted, becoming the main feature wall. Alongside white tiling, copper laminate with a bespoke aged effect print, became a core design feature being used on the underside of the styling stations and the circular reception desk. The green brand colour of The Wonderlab was derived from the striking turquoise seen on oxidised copper. To finish off, the salon exterior features a bent glass copper sprayed sign of the logo with a bespoke green and copper barbers pole. Pillars were added either side of the shop front and a beading design was added to the windows, typical of the design seen on shop fronts of the Victorian era.
Following the salon design ROAR also designed The Wonderlab’s stationary and website.